четвер, 21 травня 2020 18:42

Справа Шеремета: у документах слідства з'явились нові особи

Справа Шеремета: у документах слідства з'явились нові особи
Слідство вважає, що хтось платив підозрюваним. Фото: УНІАН

Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь слідство змінило підозру у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

У справі з'явились невстановлені особи, які є організаторами. Матеріали щодо них виділили в окреме провадження, повідомляє "Бабель" з посиланням на захист підозрюваних.

До цього у документах вказували, що причиною вбивства журналіста Павла Шеремета були "ультранаціоналістичні ідеї" і "велич арійської раси". Формулювання змінили на "невстановлені особи, діючи з особистих мотивів, вирішили створити в суспільстві вкрай резонансну подію - з метою подальшої провокації численних акцій протесту".

Згідно з документами, ці особи залучили Андрія Антоненка, Яну Дугарь і Юлію Кузьменко. Антоненко тепер не організатор, а виконавець за попередньою змовою.

У документі прописали, що Юлія Кузьменко також є виконавцем, а Яна Дугарь - пособником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: до Кузьменко та її рідних прийшли з обшуками

Слідство вказує в документах, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок.

Організатори спонсорували діяльність Антоненка, Кузьменко і Дугарь, планували їхні витрати, пов'язані з підготовкою до убивства, давали гроші виконавцям.

Очільник МВС Арсен Аваков є відповідальним за справу щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Якщо ті, кого підозрюють у вбивстві журналіста, не винуваті, - нестимуть відповідальність ті, хто звинуватив цих людей. Про це під час пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: у документах слідства з'явились нові особи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі