вівторок, 04 вересня 2012 21:40

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Справа Макар: Суровицька почала ходити на засідання, а в СІЗО провели перевірку

Справа Макар: Суровицька почала ходити на засідання, а в СІЗО провели перевірку
У Миколаєві судять гвалтівників Оксани Макар. Фото: novosti-n.mk.ua

Сьогодні в Миколаєві пройшло чергове засідання у справі Оксани Макар. Суд закінчив перегляд відеоматеріалів з місця злочину, пише "Novosti-n".

Після довгої перерви на засідання почала ходити мати Оксани - Тетяна Суровицька. За словами її адвокатів, жінка не відвідувала засідання, де показували відеодопити обвинувачених, щоб не засмучуватися зайвий раз.

У суді підозрюваний Євген Краснощок вимагав відводу адвоката матері Макар Віктора Василюка: за його словами, той спотворив інформацію про спробу підкупу обвинуваченого людьми іншого підозрюваного Максима Присяжнюка (адвокат нібито заявив, що Краснощоку хабар пропонував працівник СІЗО).

"Такого приводу для відводу не існує, і суддя йому відмовив. Я говорив тільки, що до Краснощока прийшов працівник СІЗО і сказав, що з ним хочуть зустрітися люди Присяжнюка і запропонувати гроші, щоб він узяв всю провину на себе, а обвинувачений відмовився. При цьому я посилався на слова Краснощока: може, він все це і вигадав, - пояснив "Сегодня" адвокат матері Макар Віктор Василюк. - Але ми, як сторона потерпілої, не могли проігнорувати цю заяву. Тому я звернувся до президента України, який обіцяв тримати справу на контролі, щоб будь-які подібні спроби припинялися на корені".

Після заяв Краснощока була проведена перевірка в СІЗО, яка не підтвердила спробу підкупу. У Держпенітенціарній службі запевняють, що в обвинувачуваного немає претензій до персоналу ізолятора. В четвер в суді допитають міліціонерів, які оглядали місце злочину.

Зараз ви читаєте новину «Справа Макар: Суровицька почала ходити на засідання, а в СІЗО провели перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі