четвер, 08 квітня 2021 20:23

Справа брата судді Вовка – ще одна крапля у келих ненависті до влади. Колись він вихлюпнеться - політолог

Справа брата судді Вовка – ще одна крапля у келих ненависті до влади. Колись він вихлюпнеться - політолог
Віктор Бобиренко: "В судовій системі замість законів панує корпоративна етика". Фото: Facebook

Брата голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка спіймали на хабарі. Це чергове нагадування суспільству, що влада тільки імітує боротьбу з корупцією. Ще одна краплинка в келих ненависті. Колись він наповниться по вінця і вихлюпнеться. Про це Gazeta.ua розповів політолог Віктор Бобиренко.

"В судовій системі все схоплено. Там грають не за правилами правосуддя. Замість законів панує корпоративна етика. У судді Вовка міцні партнерські зв'язки в Офісі президента. Єрмак і Портнов – його давні компаньйони. Хтось інший з оточення Зеленського може грати проти Вовка, але не Єрмак", – зазначає він.

Влада швидко відреагує на інцидент, але тільки на рівні заяв і коментарів. Реальних результатів не буде, вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брата одіозного судді Вовка затримали під час отримання $100 тис. - ЗМІ

"Офісу президента вигідно імітувати боротьбу з корупцією, але насправді її нема. Є лише гра на публіку, причому як для зовнішнього, так і для внутрішнього глядача. Антикорупційна риторика потрібна для переговорів із західними партнерами, зокрема із США. Мовляв, ми активно боремося з корупцією, втілюємо анонсовані реформи. Але щодо Коломойського та інших олігархів, замішаних у корупційних схемах, не чиниться жодних дій", – наголосив Віктор Бобиренко.

6 квітня НАБУ викрило "на гарячому" двох адвокатів, які обіцяли за $100 тис. через голову ОАСК Павла Вовка вирішити питання з одним із суддів. Під час обшуку у них виявили понад $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів. Один з адвокатів брат Вовка Юрій Зонтов, який працює заступником начальника Служби зовнішньої розвідки. 7 квітня його усунули від роботи. Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Зонтову.

Зараз ви читаєте новину «Справа брата судді Вовка – ще одна крапля у келих ненависті до влади. Колись він вихлюпнеться - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі