пʼятниця, 01 лютого 2008 15:37

Споживання алкоголю в юності загрожує здоров"ю серця

Юні гуляки ризикують в старшому віці розвинути хвороби серця і перенести приступ. Крім того, як показав огляд здоров"я 2 тис. 800 чоловік, захоплення спиртним до 20 років формує всі передумови для метаболічного синдрому, що підвищує вірогідність захворювання діабетом, ожирінням і гіпертонією.

Експерти Pacific Institutefor Research andEvaluation (Берклі, Сша) не заперечують користі помірних доз алкогольних напоїв, але підкреслюють, що зловживання в ранньому віці може обернутися серйозними наслідками для здоров"я.

Зловживання алкоголем у юності на третину збільшує вірогідність розладу метаболічної функції, на 48% - набирання зайвих кілограмів і на 62% - наявність низьких рівнів "хорошого" холестерину.

В сукупності ці умови до 30-35 років значно шкодять роботі серця і судин. Навіть якщо людина після 20 років переставала випивати або споживала алкогольні напої в допустимих кількостях, ризик розвитку серцевих захворювань залишався незмінно високим.

Алкоголь в перевищених дозах викликає окислювальну напругу в зростаючому організмі, пояснюють лікарі, і ушкоджує соматичні клітки, що формують тканини в нашому тілі, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Споживання алкоголю в юності загрожує здоров"ю серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі