вівторок, 19 лютого 2008 13:55

Спостерігачі з США і ряду країн Європи не приїдуть на президентські вибори у РФ

Виборчі органи США і ряду країн ЄС проінформували Центрвиборчком про відмову приїхати до Росії для моніторингу президентських виборів, повідомляє "Интерфакс"

Також відмова надійшла і з Угорщини у зв"язку з тим, що у цій країні на початку березня проводитиметься референдум. Підстави для відмови в основному пов"язані з тим, що у ряді країн заплановані електоральні процедури, зокрема, у Іспанії і у Франції.

На виборах будуть присутні близько 300 міжнародних спостерігачів з 40 країн світу. На сьогодні акредитовано 95 міжнародних спостерігачів з 12 країн.

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ), у свою чергу, направить на президентські вибори у Росію 30 спостерігачів і даватиме оцінки тільки після закінчення голосування 2 березня, заявив раніше глава делегації ПАРЄ по спостереженню за виборами в РФ Андреас Гросс.

Відзначимо, від моніторингу виборів президента РФ відмовилися ПА і БДІПЛ ОБСЄ. А також європейська організація Північна рада, у роботі якої беруть участь делегації з Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Ісландії, а також трьох автономних регіонів - Фарерських островів, Гренландії і Аландських островів.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі з США і ряду країн Європи не приїдуть на президентські вибори у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі