пʼятниця, 08 лютого 2008 10:11

Спостерігачі прийшли до висновку, що Буш висуває Маккейна на пост президента

Джордж Буш оголосив, що республіканська партія скоро визначиться з кандидатурою офіційного претендента на пост президента США.

"У нас йдуть хороші дебати і скоро у нас буде претендент, який понесе консервативний прапор на цих виборах і після них", - йдеться у витягах з промови Буша, з якою він виступить вранці у п"ятницю у Вашингтоні на щорічній Конференції консервативних політичних дій .

"Ставки в листопаді високі, і на ваги покладено процвітання і мир. Будучи упевненими у ваших ідеях, і з вірою у ваші цінності, давайте рушимо вперед, битимемося за перемогу і утримаємо Білий дім в 2008 році", - йдеться у витягах з тексту виступу президента США, наперед поширених у Вашингтоні Білим домом.

У своєму виступі на конференції Буш не назве імені майбутнього офіційного кандидата від республіканської партії, але після того, як Білий дім розповсюдив витяги з майбутньої промови президента, дуже багато американських спостерігачів прийшли до висновку, що слова президента відносяться до кандидатури сенатора-республіканця Джона Маккейна.

Маккейн у четвер виступив на цій же конференції і оголосив, що його передвиборна кампанія "спиратиметься на принципи консерватизму".

Виступ Маккейна відбувся після того, як у четвер під час свого виступу на засіданні конференції колишній республіканський губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні офіційно оголосив про ухвалене ним рішення припинити свою участь в президентській гонці.

На думку більшості спостерігачів, після виходу Ромні з президентської гонки Маккейн фактично гарантував собі місце офіційного кандидата в президенти на осінньому з"їзді республіканської партії.

Маккейн зараз є лідером гонки у республіканців і станом на сьогоднішній день заручився підтримкою 714 делегатів майбутнього з"їзду.

Для того, щоб стати офіційним претендентом від партії на Білий дім, кандидатові-республіканцеві необхідно отримати підтримку 1 тисячі 191 делегата з"їзду.

В ході "праймеріз" Маккейн переміг вже в 13 штатах і отримав підтримку 4,7 мільйонів виборців-республіканців, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі прийшли до висновку, що Буш висуває Маккейна на пост президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі