середа, 01 жовтня 2008 09:41

Спостерігачі Євросоюзу почали свою роботу в Грузії

Сьогодні місія спостерігачів Євросоюзу починає працювати в Грузії, повідомляє "Эхо Москвы".

Спостерігачі на першому етапі нестимуть службу в так званих буферних зонах, - заявив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Хав"єр Солану. Він же нагадав, що відповідно до плану Медведєва-Саркозі Росія до 10-го жовтня повинна вивести свої війська з територій, прилеглих до зон абхазького та південноосетинського конфліктів. "Що стосується другого етапу роботи спостерігачів, то він почнеться тоді, коли російські війська відповідно до угоди про припинення вогню залишать всю територію Грузії", - додав він.

Офіси місії на першому етапі будуть розташовані в містах Зугдіді, Поті, Горі та Тбілісі. Всього в місії взяли участь представники 22 з 27 країн, що входять в ЄС. Очолює збори німецький дипломат Ханс-Йорг Хабер.

Росія, у свою чергу, вважає, що спостерігачі повинні знаходитися тільки на території Грузії, прилеглої до Південної Осетії та Абхазії.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі Євросоюзу почали свою роботу в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі