вівторок, 04 березня 2008 12:58

Спонсора передвиборної кампанії Обами притягли до суду за шахрайство

Забудовник Чікаго Ентоні Резко, що брав участь у фінансуванні виборчої кампанії кандидата на президентський пост від Демократичної партії Барака Обами, притягнутий до суду за шахрайство і відмивання грошей, передає AFP. Перше судове засідання відбулося в понеділок, 3 березня.

Резко пред"явлені звинувачення по 15 епізодах шахрайства, шести епізодах посередництва і підбурювання до вимагання хабара, двох епізодах відмивання грошей і одній невдалій спробі здирства. Барака Обаму критикують за те, що частина коштів, які надійшли до передвиборного фонду кандидата від Резко і підконтрольних йому підприємств, була отримана незаконним шляхом. Ці кошти не були витрачені на передвиборну кампанію, кандидат пожертвував їх на добродійність.

Крім цього, Барак Обама в 2005 році придбав через дружину забудовника Риту Рензо земельну ділянку в Чікаго за заниженою ціною. На той момент федеральні власті вже займалися вивченням діяльності Різко, оскільки виникли сумніви в сумлінності забудовника.

Агентство підкреслює, що для Барака Обами це несприятливий момент для початку судового процесу, оскільки повідомлення в пресі можуть негативно позначитися на рейтингу кандидата перед демократичними праймеріз в штатах Техас і Огайо. Представник суперниці Обами Хіларі Клінтон на прес-конференції привернув увагу до зв"язків чорношкірого сенатора з Різко, стверджуючи, що якби в подібному викрили колишню першу леді, вона піддалася б масштабнішій критиці, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Спонсора передвиборної кампанії Обами притягли до суду за шахрайство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі