вівторок, 30 вересня 2008 13:12

Співробітники російського посольства залишили Грузію

30 вересня посол РФ в Грузії В"ячеслав Коваленко і ще 22 співробітники російського посольства вилетіли до Москви, повідомляє РИА Новости. Дипломатів забрав спеціально відправлений до Тбілісі літак Іл-62.

За словами Коваленко, декілька дипломатів в посольстві залишаться. Крім того, там буде як і раніше знаходитися технічний персонал.

Грузія оголосила про розрив дипломатичних відносин з Росією в кінці серпня, після того, як російська влада офіційно визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії, територій, що належали Грузії.

У зв"язку з розривом відносин грузинська влада також посилили візовий режим для росіян, припинивши, зокрема, видачу туристичних віз. Проте вже на початку вересня були відновлені колишні правила, відповідно до яких громадяни РФ можуть отримувати візи на прикордонних КПП та в міжнародних аеропортах. Дипломатичне представництво Грузії в Москві, як повідомлялося, продовжить виконувати консульські функції.

У свою чергу, посольство РФ в Грузії закрилося 3 вересня. При цьому, як повідомлялося, припинив роботу і консульський відділ, була припинена видача віз громадянам Грузії. Раніше співробітник російського МЗС Андрій Нестеренко заявив, що в нинішній ситуації представництво РФ в республіці сконцентрується "на вирішенні питань, пов"язаних з реєстрацією російських громадян, легалізацією документів", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Співробітники російського посольства залишили Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі