четвер, 26 липня 2007 08:20

Співробітник Пентагону звинувачується в багатомільйонних хабарах

Майор армії США звинувачується в хабарах на мільйони доларів від компаній, що отримали від Пентагону контракти в Іраку і Кувейті. Як повідомило американське міністерство юстиції, у цій справі також заарештовані його дружина та сестра. У повідомленні уточнюється, що майор Джон Кокерхем і його дружина були арештовані в минулу неділю в Сан-Антоніо, двома днями пізніше в Далласі була затримана його сестра.

Кокерхем звинувачується в хабарництві, відмиванні грошей і змові. За даними слідства, він почав брати хабарі з бізнесменів в 2005 році, коли служив в Кувейті. Слідчі встановили, що майор міг отримати до $9,6 млн. Щонайменше від восьми компаній, і ще $5,4 млн. мали були бути передані йому найближчим часом. Дружина і сестра Кокерхема, як вважає слідство, безпосередньо отримували гроші і розміщували їх на банківських рахунках або клали в банківські скриньки.

У разі визнання провини кожному з трьох підозрюваних загрожує до 20 років в"язниці і штраф до $500 тис.

Коментуючи висунуті звинувачення, член Палати представників демократ Джон Мурта заявив, що ця справа є лише "верхівкою айсберга" в рамках розслідування хабарництва в Пентагоні при укладенні контрактів в Іраку і Кувейті. "Це буде одним з найбільших скандалів", - пообіцяв конгресмена, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Співробітник Пентагону звинувачується в багатомільйонних хабарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі