вівторок, 08 липня 2008 10:27

Співробітник найбільшого банку в Європі намагався вкрасти 90 мільйонів євро

Один із співробітників найбільшого з капіталізації в Європі банку HSBC засуджений до дев"яти років тюремного ув"язнення за спробу вкрасти 90 мільйонів євро, повідомляє Лента.ру.

За даними слідства, в квітні 2008 року Чанна переклав 60 мільйонів євро з торгового рахунку в HSBC на рахунок в підрозділі французького банку SocieteGenerale в Касабланці. Через кілька хвилин він переклав ще 30 мільйонів євро на рахунок в підрозділі банку Barclays в Манчестері. Пропажу 90 мільйонів євро виявили співробітники підрозділу HSBC в Малайзії, які повідомили про це головний офіс.

В ході слідства було арештовано декілька чоловік, чиї паролі доступу в банківську систему вкрав Чанна. Їх звинуватили в пособництві банкірові, проте підозрювані незабаром були відпущені.

Банк HSBC був заснований в 1865 році для фінансування торгівлі між Китаєм і Великобританією. Спочатку банк носив назву Hongkongand Shanghai Banking Corporation. HSBC веде свою діяльність в 76 країнах світу. Через глобальну іпотечну кризу банк списав в першому кварталі 2008 року 3,2 мільярда доларів.

Зараз ви читаєте новину «Співробітник найбільшого банку в Європі намагався вкрасти 90 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі