середа, 23 січня 2008 12:03

Спікером парламенту Узбекистану вперше стала жінка

Спікером Законодавчої (нижньої) палати Олій Мажліса (парламенту) Узбекистану вперше в історії республіки обрано жінку - екс-кандидата у президенти країни Ділором Ташмухамедову.

У середу було ухвалено рішення про звільнення попереднього спікера парламенту Еркіна Халілова від посади за станом здоров"я. Після цього відбулося голосування за нового голову палати, і в результаті ним була вибрана 45-річна Ташмухамедова, що була раніше заступником спікера і керівником парламентської фракції соціал-демократичної партії "Адолат".

Ташмухамедова за освітою медик. 1984 року вона закінчила Ташкентський державний медичний інститут. Більше десяти років займалася науково-педагогічною діяльністю. 1993 року захистила кандидатську дисертацію, отримала вчений ступінь кандидата медичних наук. 2003 року закінчила факультет міждержавних відносин і зовнішніх економічних зв"язків Академії державного і громадського будівництва при президентові Узбекистану. Депутат парламенту з 2001 року.

Торік  Ташмухамедова була висунута своєю партією кандидатом в президенти. За підсумками голосування 23 грудня вона набрала близько 3 відсотків голосів виборців. Переможцем виборів став, як відомо, чинний глава держави  Іслам Каримов, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Спікером парламенту Узбекистану вперше стала жінка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі