пʼятниця, 19 вересня 2008 14:03

Спікер парламенту Вірменії подав офіційну заяву про відставку

Голова Національних Зборів Вірменії Тігран Торосян подав заяву про відставку, заявив сам спікер на позачерговій сесії парламенту в п"ятницю, передавши письмову заяву про відставку головуючому на засіданні віце-спікерові Аревік Петросяну.

Він підтвердив також вихід зі складу правлячої Республіканської партії Вірменії (РПВ).

Тігран Торосян заявив про свою відставку і вихід з лав РПВ у вівторок на прес-конференції, зумовивши своє рішення внутрішніми суперечностями в партії.

Того ж дня Рада РПВ затвердила на посаду спікера колишнього керівника адміністрації президента Овіка Абрамяна.

Згідно регламенту законодавчого органу, голова Національних Зборів офіційно подає свою заяву про відставку ведучому засідання, який оприлюднює його на найближчому засіданні.

Якщо після закінчення п"ятиденного терміну після подачі заяви голова Національних Зборів подає заяву повторно, його відставка вважається прийнятою.

У випадку ж якщо голова Національних Зборів не подає заяви удруге, то на найближчому засіданні головуючий інформує про це парламент, а заява голови Національних Зборів про відставку вважається не дійсною.

Урядова коаліція, в яку входять Республіканська партія Вірменії, Вірменська Революційна Федерація Дашнакцутюн, партії "Процвітаюча Вірменія" і "Орінац еркір" була сформована у Вірменії 21 березня, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Спікер парламенту Вірменії подав офіційну заяву про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі