середа, 23 квітня 2008 16:07

Спіймана група злочинців, що грабувала церкви по Україні

Правоохоронні органи Рівненській області в співпраці з колегами з сусідніх областей заарештували шістьох членів злочинного угрупування, які впродовж десяти років грабували церкви в багатьох регіонах України.

Про це повідомив на прес-конференції начальник Управління МВС України в Рівненській області Ярослав Голомша.

В ході оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили жителі Київської і Вінницької областей. Міліції також вдалося встановити міжрегіональні зв"язки групи з особами, які скуповували крадене. Зокрема, у них вилучено 126 ікон, 15 Євангелій, велика кількість хрестів, чаш і іншого церковного начиння (в цілому близько 300 найменувань), що мають різну історичну цінність. Все це свого часу належало церковним общинам Вінницької, Чернігівської, Житомирської, Хмельницької і Рівненської областей.

За словами Голомши, грабіжники діяли зухвало, використовували методи конспірації і пересувалися на дорогих іномарках. Чотири з них затримані на території Рівненської області, а ще двоє - у Вінницькій області. Правоохоронні органи також вилучили у них три автомобілі: "Ауді", "Мерседес" і "Фольксваген-Пасат", на яких злочинці перевозили викрадені речі.

Збуджена кримінальна справа по частині 3 статті 185 Кримінального кодексу України - крадіжка.

Розслідуванням справи займається міжвідомча слідча група досвідчених оперативників, які відпрацьовуватимуть злочини в декількох областях.

В ході слідства, зокрема, встановлено, що затримані кілька місяців тому пограбували дві церкви в Корецькому районі і намагалися пограбувати церкву в Гощанському районі Рівненськой області, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Спіймана група злочинців, що грабувала церкви по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі