середа, 03 червня 2020 07:51

Спекотне літо та теплі безсніжні зими: синоптик шокував прогнозом на найближчі 10 років

Спекотне літо та теплі безсніжні зими: синоптик шокував прогнозом на найближчі 10 років
У найближчі 10 років українці побачать глобальні кліматичні зміни. Фото: pixabay.com

Починаючи з 4−5 червня в Україну прийде справжнє літо.

Буде тепло – температура повітря підніметься до літніх норм. Хоча дощі поки не припиняться. Про це розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає, Радіо НВ.

Додає, що сьогодні з упевненістю можна говорити про те, що середня річна температура повітря в Україні підвищується навіть швидше, ніж глобальна, яку показують світові метеорологічні центри.

"Найбільше підвищення температури відбувається саме в північних полярних регіонах, і там воно просто катастрофічне. Далі на південь воно зменшується. Але в Україні воно ще прослідковується, а вже у Середземномор'ї, Балканах тощо — там ці зміни не дуже значні. Тому в Україні воно якраз дуже сильно виражено, і це дійсно турбує всіх", - каже Кульбіда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеорологи зафіксували у Києві найхолодніший травень за останні 20 років

Зазначає, що у найближчі 10 років дев'ять літніх сезонів будуть абсолютно теплими, жаркими і спекотливими. Стосовно зим — аналогічно. Якась одна зима може видатись морозною і сніжною, але це буде дуже великий виняток.

"Тому ми всі повинні бути готовими до того, що у нас зими будуть малосніжні з підвищеним, проти норми, температурним режимом, і відповідним чином вже треба пристосовуватись", - підсумував головний метеоролог країни.

В Україні цього року тепле літо буде супроводжуватися як періодами спеки, так і періодами незначних похолодань.

Зараз ви читаєте новину «Спекотне літо та теплі безсніжні зими: синоптик шокував прогнозом на найближчі 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі