вівторок, 22 травня 2007 10:04

Спека в Києві побила рекорд 70-річної давнини

Спека в Києві побила рекорд 70-річної давнини
Україна знемагає від спеки. За словами начальника Українського гідрометцентру Миколи Кульбіди, спекотна погода триматиметься до кінця травня й у перших числах червня.

"Холодний фронт на початку травня після 15 числа перевершив усі наші прогнози щодо тепла, — каже начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Людмила Савченко. — Сьогодні стовпчики термометрів у більшості областей країни долають 30-градусну позначку. Минулих вихідних у північних, центральних і місцями в південних областях було перевищено абсолютні значення температури повітря для цих днів. У понеділок в столиці було побито температурний рекорд, зафіксований 21 травня 1937 року, — плюс 29,7 градуса: вже до 14.00 стовпчики термометрів Гідрометцентру показували 31 градус вище нуля. А найхолоднішими 21 і 22 травня були в 1917 році — мінус 1,7 градуса".

У найближчі три доби лише в західних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі й грози, місцями можливий град. Короткочасні дощі очікуються також 28 і 29 травня по всій Україні, крім східних областей. Нічна температура практично на всій території країни становитиме 13-20 градусів, денна — 28-33. Водночас на узбережжі морів і на заході України вдень буде прохолодніше — 24-29 градусів.

У столиці в найближчі три доби очікується суха спекотна погода. Температура повітря вночі 17-19 градусів тепла, вдень — 30-32, пишуть "Факты и комментарии".

Зараз ви читаєте новину «Спека в Києві побила рекорд 70-річної давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі