пʼятниця, 17 серпня 2007 10:07

Спека у США вбиває десятки людей

Жарка погода у ряді південних штатів США стала в серпні причиною смерті як мінімум 33 людей. У ряді областей стовпчик термометра не опускається нижче позначки у 100 градусів по Фаренгейту (близько 38 градусів Цельсія) десять і більше днів.

Зокрема, в Теннессі у четвер, 16 серпня, після обіду максимальна температура була зафіксована на позначці 109 градусів у місті Смирна, у Нешвіллі було "всього 103". Ті ж 103 градуси було зафіксовано у штатах Арканзас, Оклахома і Кентуккі.

53-річний чоловік був знайдений мертвим у себе удома минулої середи у Мемфісі. Він став восьмою числом жертвою жаркої погоди, прокоментували інцидент представники поліції. Ще однією жертвою стала 67-річна мешканка Нью-Джерсі, яка приїхала вшанувати пам"ять свого кумира, Елвіса Преслі. Вона померла під час церемонії, присвяченої 30-річчю з дня смерті співака. Не дивлячись на те, що у загиблої було слабке серце, лікарі назвали причиною смерті не серцеву недостатність, а тепловий удар.

Разом з тим офіційна статистика не врахувала загибелі як мінімум двох нелегальних іммігрантів, тіла яких були знайдені в штаті Арізона. Ознак насильницької смерті виявлено не було, так що найймовірніше, що вони теж не витримали жари, передає Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Спека у США вбиває десятки людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі