пʼятниця, 12 червня 2020 13:21

Спека, грози і смерчі. На нас чекає непросте літо

Спека, грози і смерчі. На нас чекає непросте літо
Україну чекає напружене літо, з грозами і смерчами REUTERS

Погода в Україні останніми днями досить нестабільна і деякі області країни регулярно накриває сильними зливами, грозами, іноді градом. За прогнозом директора Українського гідрометцентру Миколи Кульбіди, країну чекає напружене літо, з грозами і смерчами.

Він розповів, що літо 2020 року не сильно відрізнятиметься від інших теплих сезонів останніх років. Грози і смерчі будуть періодично накривати країну і не обов'язково це пов'язано з температурою повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курортний сезон не вдався: готелі майже не заповнені

"Грози і смерчі в Україні можуть бути не тільки під час спеки, але і при більш низьких температурах повітря. Ці явища поширені по всій території країни і типові для літніх місяців. Цей рік також не буде винятком - зазначені явища будуть спостерігатися цього літа", - розповів Микола Кульбіда в коментарі для видання GreenPost.

Раніше головний метеоролог країни розповів, що червень 2020 року запам'ятається українцям різкими перепадами погоди. Перша половина місяця буде з істотними опадами, а в другій буде сухо. Липень і серпень в Україні будуть дуже спекотними, а от дощів буде небагато.

12 червня в Україні буде спекотно - +29+35°C, лише у західних областях свіжіше, протягом дня +24+29°C. Грозові дощі можуть локально досягти півдня України, Вінниччини та Житомирської областей. Тому у цих регіонах очікується короткочасне послаблення спеки до +25+29°C. Від спеки ще трохи рятуватиме поривчастий північно-східний вітер. Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

Зараз ви читаєте новину «Спека, грози і смерчі. На нас чекає непросте літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі