середа, 21 травня 2008 10:50

Спецслужби заарештували лідера ЕТА

Спецслужби заарештували лідера ЕТА

У Бордо в ході сумісної операції французьких і іспанських спецслужб затриманий найбільш розшукуваний член баскського терористичного угрупування ЕТА - Хавьєр Лопес Пен"я на прізвисько "Т"єрі". Разом з ним поліції здалися ще троє бойовиків. Наголошується, що вони не чинили опору при арешті. У квартирі в центрі міста, де проведений арешт, вилучено безліч зброї і документів.

Хав"єр Лопес Пен"я вважається керівником ЕТА - він зайняв такий високий пост недавно, повернувшись з Америки, де ховався від правосуддя. Його називають сепаратистом "старої школи", він вступив в ЕТА в 1983 році. Він, один з останніх членів ЕТА такого віку, залишався до цих пір на волі.

За даними іспанських спецслужб, саме за ініціативою Пен"ї в червні минулого року було розірвано перемир"я між ЕТА і іспанським урядом. Також є дані про його особисту причетність до багатьох терактів в Країні басків, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби заарештували лідера ЕТА ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі