вівторок, 12 лютого 2008 15:38

Спецслужби Великої Британії заявляють про проникнення ісламістів в уряд країни

Ісламські екстремісти проникли в британські урядові структури і ключові організації, щоб звідти передавати важливу інформацію терористам, попереджають спецслужби Великобританії.

Подробиці цього проникнення приведені в доповідях розвідки, переданих в міністерство внутрішніх справ і в поліцію, пише The Daily Mail.

За словами британських спецслужб, є докази, що терористи планують напасти на об"єкти інфраструктури, спираючись на допомогу співчуваючих співробітників. Багато хто із співробітників урядових і громадських служб, яких підозрюють в зв"язках з джихадістами, знаходиться під спостереженням спецслужб. Можливо, що ряд офіцерів поліції і службовців давно вже є агентами терористів і збирають важливу інформацію. Деякі з них ймовірно навіть відвідували тренувальні табори терористів в Пакистані та Афганістані.

Екстремісти, які проникли в уряд або організації, забезпечуючі водо- і електропостачання, роботу транспорту і зв"язок, переслідують відразу декілька цілей, пише газета. Одна з них - збір інформації про те, що правоохоронним органам відомо про діяльність ісламських екстремістів, і як уникнути уваги з боку поліції і спецслужб.

Крім того, зловмисники можуть збирати інформацію або розвіддані, які допоможуть в здійсненні терактів. Також, можливо, екстремісти шахрайським шляхом здобувати гроші, розбираються в системі безпеки аеропортів і проводять розвідку в лондонському метро, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби Великої Британії заявляють про проникнення ісламістів в уряд країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі