четвер, 17 травня 2007 12:24

Спецслужби Ізраїлю попередили замах на прем"єра

Служба загальної безпеки Ізраїлю (ШАБАК) попередила замах на прем"єр-міністра Ехуда Ольмерта.

Співробітники спецслужби затримали 25-річного палестинця Мазаба Башира, який впродовж п"яти років працював в гуманітарній організації "Лікарі без меж" і одночасно збирав інформацію на вищих ізраїльських чиновників.

На допиті Башир зізнався, що його цікавив, зокрема, Ольмерт і деякі члени Кнесета. У вересні 2006 року він зустрівся з представниками "Народного фронту звільнення Палестини" і пройшов підготовку у військовому таборі організації, щоб убити ізраїльського прем"єра.

Як заявив Мазаб Башир, замах на Ехуда Ольмерта повинен був стати "помстою за численні вбивства палестинців". Зведення про розпорядок дня і пересуваннях прем"єра він збирав в інтернеті, проте незабаром зрозумів, що підібратися до розділу ізраїльського уряду через охорону йому не вдасться.

Тоді в грудні минулого року Башир вирішив убити Давида Бірі - главу компанії Elad, яка займалася скупівлею будинків палестинців в старому кварталі Єрусалиму. Проте в ході підготовки замаху 19 квітня палестинець був затриманий спецслужбами. У окружному суді міста Мазабу Баширу пред"явлені офіційні звинувачення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби Ізраїлю попередили замах на прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі