середа, 30 січня 2008 09:32

Спецслужбам США продовжили дозвіл на прослуховування іноземців

Палата представників конгресу США на засіданні у вівторок проголосувала за продовження на 15 днів терміну дії закону, що дозволяє американським спецслужбам прослуховування підозрюваних у тероризмі чи шпигунстві іноземців за кордоном без звернення до спеціального суду. Після затвердження в палаті представників законопроект про продовження терміну дії закону щодо "прослушки" ввечері у вівторок був схвалений сенатом США і направлений на підпис Джорджу Бушу.

Термін дії прийнятого в серпні 2007 року закону про прослуховування закінчується 1 лютого, але демократи та республіканці в конгресі так і не змогли домовитися між собою про параметри нового закону, попри неодноразові заклики Буша до законодавців не допустити розриву в дії цього закону, який президент США називає "важливим інструментом спецслужб у боротьбі з тероризмом".

Схвалене у вівторок конгресом США тимчасове продовження терміну дії цього закону на 15 днів покликане дати додатковий час законодавцям для врегулювання розбіжностей, що залишаються по цьому документу.

Буш кілька разів робив заяви про необхідність швидкого ухвалення нового закону про прослуховування і навіть включив відповідний заклик до конгресу в текст свого щорічного послання "про становище країни", з яким виступив у понеділок.

Палата представників і сенат пішли на 15-денне продовження закону, проігнорувавши письмове попередження Білого дому про те, що Буш "накладе вето на цей документ, якщо він буде представлений президентові". РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужбам США продовжили дозвіл на прослуховування іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі