субота, 01 серпня 2020 19:31

Спецпризначенці Прикордонної служби отримали нові штурмові гвинтівки UAR-15: відео

Спецпризначенці Прикордонної служби отримали нові штурмові гвинтівки UAR-15: відео
UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова. Фото: ДПСУ

10 окремий загін оперативного реагування "Дозор" Державної прикордонної служби України отримав нові штурмові гвинтівки UAR-15 під патрон 5,56×45 мм.

На даний час, це найбільш поширений калібр зброї в країнах Північно-Атлантичного Альянсу. Про це повядомляють в пресслужбі прикордонників.

"Планується, що UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова. Гвинтівка має модульне компонування, верхня частина ствольної коробки та цівка мають напрямні типу Пікатіні для установки прицільних пристосувань та інших тактичних аксесуарів", - йдеться у пресрелізі ДПрСУ.

У даній моделі застосована газова система Carbine з регульованим газовим блоком, що забезпечує плавну роботу автоматики.

"Модульна конструкція дозволяє легко робити заміну різних компонентів: прикладу, цівки, пістолетної рукоятки та іншого навісного приладдя, тим самим налаштовуючи гвинтівку для зручності в експлуатації", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники та моряки провели військові навчання у Чорному морі: фото та відео

Гвинтівку виготовляють в Україні з вітчизняних і американських комплектуючих. Водночас, ствол та ударно-спусковий механізм, від яких безпосередньо залежить кучність стрільби, виготовлені в США компанією Daniel Defense.

1 серпня, у селі Товмач Кам'янко-Бузького району на Львівщині, на території спортивно-стрілецького комплексу "Карабін", стартував Стрілецький марафон Рейд-2020 з практичної стрільби. Цього року захід проводять до Дня вшанування пам'яті загиблих воїнів-десантників.

Зараз ви читаєте новину «Спецпризначенці Прикордонної служби отримали нові штурмові гвинтівки UAR-15: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі