четвер, 19 квітня 2007 18:44

Спецназ розігнав мітинг киргизької опозиції сльозоточивим газом

Працівники спецназу, що охороняють Білий дім в Бішкеку, відбили спроби учасників мітингу прорватися до будівлі. Проти натовпу використовували сльозоточивий газ.

Після цього працівники міліції стали кидати гранати з газом прямо на трибуну, де були лідери опозиції. Їм довелося піти зі сцени. За даними джерела, більшість учасників мітингу залишили площу.

Мітингувальники почали збиратися на вулиці Київській: туди попрямували три колони міліціонерів.

За одними даними, приводом для розгону мітингу стала спроба штурму Білого дому, за іншими, міліція перейшла в настання після того, як учасники акції протесту стали закидати її камінням і пластиковими пляшками.

11 квітня Об"єднаний фронт опозиції і рух "За реформи!" почали в киргизькій столиці безстрокові акції протесту з вимогою проведення дострокових президентських виборів і прийняття нової конституції. Як заявив раніше опозиційний депутат Меліс Ешимканов, 19 квітня мітингувальники спробують домогтися відставки президента, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Спецназ розігнав мітинг киргизької опозиції сльозоточивим газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі