середа, 02 квітня 2008 11:56

Спадкоємці улюблених фотографів Мерілін Монро отримали права на її образ

Окружний суд Лос-Анджелеса позбавив нью-йоркську компанію Mmllc права на спадок актриси Мерілін Монро за позовом родичів фотографів Сема Шоу і Мілтона Гріна. Річ у тому, що на момент смерті Монро жила в Нью-Йорку, а не в Голлівуді (Каліфорнія). Це ключова відмінність, оскільки згідно нью-йоркським законам, права знаменитості перестають діяти після її смерті.

У Каліфорнії, навпаки, вони передаються спадкоємцям. Це рішення викликало ажіотаж у спадкоємців Шоу і Гріна, які проживали в Голлівуді. Шоу сфотографував Мерілін із спідницею, що розвівається від вітру, у фільмі "Коли дружина у відпустці", а Грін знімав актрису в останні місяці її життя, пише Corriere della Sera.

Компанія Mmllc, яка управляє спадком Монро, отримала прибуток у розмірі 30 млн доларів. Mmllc збагатилася за рахунок прав на все, що стосується померлої актриси: сувеніри, фотографії, аксесуари і так далі. Минулого року Mmllc отримала 8 з 30 млн, коли з аукціону були продані деякі предмети, що належали актрисі.

Для Голлівуду рішення Окружного суду Лос-Анджелеса стало сюрпризом, сім"ї фотографів програли всі попередні процеси, передає InoPressa.

Суддя довела, що актриса платила податки в Нью-Йорку, а не в Лос-Анджелесі; що її покоївка свідчила про те, що Монро називала будинком свою нью-йоркську квартиру; що, за словами адвоката, вона знімала одну квартиру в Голлівуді тільки тому, що не любила готелі.

Спадкоємці Шоу і Гріна пригадали, що Мерілін була закохана до Манхеттен, що там вона зізналася в своєму коханні до Кенеді, заспівавши "Happy birthday" в Madison Square Garden на дні його народження. Вони також обіцяли опублікувати невідомі фото діви, деякі з цих знімків були зроблені в інтимній обстановці.

Проте судова війна за права на Мерілін Монро, можливо, продовжиться. Адвокат Mmllc Мартін Поллнер вже оголосив про те, що подасть апеляцію. "Це не питання фото", - заявив він. - Річ у тому, що тепер будь-хто може скористатися іміджем актриси і продавати також непристойні предмети, майки, календарі з голою Монро".

Адвокат сімей фотографів Сержіт Соні спростував вислови Поллнера: "Мої клієнти захищатимуть Мерілін, вони не зроблять нічого, що могло б затьмарити пам"ять про неї, більш того, вони звернуться до суду, якщо хтось зробить це. Річ у тому, що сувеніри, пов"язані з нею, піднімуться в ціні, і компанія не хоче втрачати монополію", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Спадкоємці улюблених фотографів Мерілін Монро отримали права на її образ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі