вівторок, 23 грудня 2008 19:06

Союзникам США дозволили залишитися в Іраку в 2009 році

Іракський парламент дозволив військовослужбовцям держав - союзників США залишитися в країні після початку 2009 року. Про це 23 грудня повідомляє агентство AssociatedPress.

Згідно з ухваленим парламентом закону, 4 тисячі британських солдатів, а також невеликі військові контингенти Австралії, Сальвадору, Естонії і Румунії отримали право знаходитися на території Іраку до кінця липня 2009 року.

Законопроект був ухвалений лише після того, як голова іракського парламенту Махмуд аль-Машдані був відправлений до відставки вирішенням більшості депутатів. До цього парламент двічі розглядав законопроект і двічі відхиляв його.

31 грудня 2008 року закінчується термін дії мандата ООН, що дозволяє неамериканським військам знаходитися в Іраку. Якби парламент Іраку до кінця року не прийняв замінюючий цей мандат закон, владі країни довелося б укладати договори про розміщення військових контингентів з кожною країною - союзником США окремо.

AFP нагадує, що угода Іраку з США дозволяє американським солдатам бути присутнім в країні до 2011 року. Зараз 95 відсотків тих, що знаходяться в Іраку іноземних військових, є американцями.

Зараз ви читаєте новину «Союзникам США дозволили залишитися в Іраку в 2009 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі