середа, 20 серпня 2014 00:59

Радник Авакова дав дві поради, як врятуватись луганчанам

Радник Авакова дав дві поради, як врятуватись луганчанам
Зорян Шкіряк. Фото: www.tourdnepr.com

Мешканцям районів Луганської області, які потрапили у зону бойових дій, радять уникати контактів з бойовиками й скористатись гуманітарним коридором Металіст — Щастя — Сватове.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. 

"Сьогодні гарантувати безпеку в тій зоні, де перебувають російські терористичні банди, на жаль, ми не можемо. Ми можемо говорити про безпеку лише на тих територіях, які підконтрольні силам АТО. Виїзд туди (для мирних мешканців) — питань немає. А щодо виїзду за українські блокпости, там вже є певні ризики", - зазначив Шкіряк.

Він наголосив, що мешканцям Луганська, враховуючи регулярні обстріли житлових кварталів міста, потрібно скористатись правилами безпеки.

"По-перше, в жодному разі не наближатись до позицій терористів, уникати будь-яких контактів з ними. По-друге, відкрито гуманітарний коридор по лінії Металіст — Щастя — Сватове. Тому по можливості, якщо не буде небезпеки і блокування з боку терористів, необхідно виїжджати ним", - заявив радник міністра.

Крім того, говорячи про вуличні бої у Луганську, Шкіряк повідомив, що там працюють маневрені групи — спецназ ЗСУ та Нацгвардії.

"Звільнено вже один район. Думаю, що найближчим часом ми будемо говорити про звільнення всього Луганська", - спрогнозував радник Авакова.

Нагадаємо, учора бойовики у Луганську отримали нове підкріплення із Росії. Зокрема, в околиці Луганська прорвалися кілька десятків одиниць російської техніки, з яких до 40 - важка бронетехніка.

Зараз ви читаєте новину «Радник Авакова дав дві поради, як врятуватись луганчанам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі