пʼятниця, 27 червня 2008 14:38

Сотням тисячам дітей в США загрожує сексуальне рабство

Близько 300 тисяч дітей в США живуть під загрозою перетворення на секс-рабів. Згідно з даними правоохоронних органів, численні банди сутенерів полюють за дітьми із неблагополучних сімей, усипляють їх за допомогою різних препаратів і доставляють в кубло, де б"ють і морять голодом доти, доки підлітки не погодяться вийти на панель.

На минулих вихідних 21-22 червня американська поліція і Федеральне бюро розслідувань завершили п"ятиденну масштабну облаву проти мафії, яка залучає дітей до проституції, повідомляє РИА "Новости".

Операція під кодовою назвою "Кросс-кантрі" стала найбільшою за останні п"ять років. Вона охопила 16 міст в десяти штатах США і окрузі Колумбія: Атланту, Бостон, Даллас, Детройт, Х"юстон, Лас-Вегас, Лос-Анджелес, Майамі, Окленд, Фенікс, Рено, Сакраменто, Тампа, Толедо і Вашингтон.

В результаті було заарештовано більше 300 підозрюваних, вдалося звільнити 21 дитину.

"У нас немає важливішого завдання, ніж захищати наших дітей і охороняти їх права", - заявив директор ФБР Роберт Мюллер. За його словами, перетворення дітей на секс-рабів є одним з найбільш тяжких злочинів, за який слід карати нещадно.

За останні 5 років, за даними ФБР, 308 сутенерів та жінок легкої поведінки було засуджено за залучення дітей до проституції. При цьому було врятовано 433 дитину. "Це - рабство XXI століття" - зазначає Ерні Аллен, президент Національного центру з пошуку безвісті зниклих і експлуатованих дітей.

Нагадаємо, дослідження 21 найбагатших країн, проведене ООН, показало: хоча Сполучені Штати належать до найбагатших країн світу, в рейтингу загального благополуччя дітей вони займають лише 20-е місце.

У США неповнолітні часто стають жертвами зловживань і злочинів. Згідно з докладом про злочинність в школах США, опублікованому міністерством юстиції в грудні 2007 року, 57 з кожної тисячі американських учнів старше 12 років в 2005 році стали жертвами насильницьких або майнових злочинів.

В США стають секс-рабинямі мільйони неповнолітніх дівчат. За статистикою міністерства юстиції, приблизно від 100 тисяч до 3 млн американців у віці до 18 років займаються проституцією. Доповідь ФБР свідчить, що серед повій, які займаються своїм ремеслом з примусу, до 40% - неповнолітні, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сотням тисячам дітей в США загрожує сексуальне рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі