четвер, 23 травня 2019 14:25

Сотні мільйонів, міжнародні скандали та недофінансований зоопарк: як будували "міст Віталія Кличка"

Сотні мільйонів, міжнародні скандали та недофінансований зоопарк: як будували "міст Віталія Кличка"
Міст Кличка подорожчав майже удвічі. Фото: Фокус.ua

Пішохідно-велосипедний "міст Віталія Кличка", який об'єднує Хрещатий парк і Володимирську гірку, подорожчав майже удвічі.

Проект, який вартував 260 млн грн, тепер коштує 419 млн грн, пише Наші Гроші. Але це не остаточна вартість будівництва. Мер пообіцяв оприлюднити всі фінансові звіти.

"Абсолютно точні цифри ми отримаємо після виконання всіх робіт. Поки вартість всіх об'єктів - моста, фонтану, підпірних стін та інших витрат становить близько 400 млн грн", - написав мер у Facebook.

Гроші на будівництво мерія планує брати із фінансування інших проектів. На реконструкцію зоопарку витратять на 232 млн грн менше. Решта 100 млн підуть на відбудову Київської міської лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко хоче пострибати на новому скляному мосту в Києві

Міст став причиною ще 2 міжнародних скандалів. ЮНЕСКО попередили, що будівництво проекту порушить архітектурну цілісність міста та хотіли зупинити проект. Швейцарські архітектори з компанії Leuppi & Schafroth Architekten повідомили, що проект є плагіатом, взятим із конкурсу, що проводився ще 2013-го.

Міст почали будувати у жовтні 2018-го, а відкриття планують під час святкування Дня Києва цьогоріч.

У день святкування Дня Києва, 26 травня, пройде наймасштабніший спортивно-благодійний захід України – "Пробіг під каштанами". Старт відбудеться на Майдані Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Сотні мільйонів, міжнародні скандали та недофінансований зоопарк: як будували "міст Віталія Кличка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі