середа, 10 жовтня 2007 14:35

Шотландці укладуть найбільшу в світі банківську операцію

Консорціум банків, очолюваний шотландським Royal Bank of Scotland, повідомив в офіційному прес-релізі про те, що переміг в боротьбі за поглинання нідерландського ABN Amro, яке стане найбільшим банківським поглинанням в світі.

Пропонована консорціумом ціна складає більше 71 мільярда євро. Раніше консорціум повідомив про те, що вже виконав мінімально необхідні умови для купівлі ABN Amro, зібравши заявки на продаж 86 відсотків акцій нідерландського банку. Викуп акцій буде здійснений до 17 жовтня 2007 року. Акціонери банку, які раніше не ухвалили рішення продати свої папери RBS, зможуть зробити це до кінця жовтня.

У консорціум, крім RBS, входять іспанські Santander і голландський-бельгійський Fortis. Після операції банки проведуть розподіл активів ABN Amro: шотландці отримають активи банку в Азії, Santander - в Бразилії, а Fortis - нідерландський підрозділ ABN Amro.

Раніше від гонки за акціями ABN Amro відмовився британський банк Barclays, який пропонував акціонерам 67,5 мільярдів євро. Пропозицію Barclays підтримувала рада директорів ABN Amro, проте британці не захотіли підвищити пропоновану суму, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Шотландці укладуть найбільшу в світі банківську операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі