четвер, 27 грудня 2007 20:10

Сосни привезли з Вінниччини

Перед входом на ринок "Нива" вишиковується з десяток  продавців. Тут найбільший вибір живих сосон та ялинок у Чернігові. Торгують деревцями з  Щорського, Семенівського районів, привезли партію з Вінниччини.

— Екологічно чисті сосни! — зазиває покупців 49-річна Галина Свистун. — Привезли з Зазерцівського району Вінницької області. Не знаю, чому господар вирішив везти так здалеку. Може, закупка була дешевшою. Але продаю їх не дорожче за інших. Ціну призначаю не від висоти дерева, а від його вигляду, пухнастості. Найдешевші віддаю за 20, найдорожчі — за 65 гривень. Була велика, красива сосна. Її продала за 75 гривень.

— Сосни ми привезли з села Миколаївка Семенівського району. Там у лісгоспі ціни прийнятніші, ніж у Чернігівському, — каже 30-річний продавець Дмитро. — Чернігівські лісники за деревце висотою менше одного метра просять 23 гривні, за двометрове — 35. А продаємо ми по 20–40 гривень.

За найбільшу живу сосну висотою близько 3 м просять 250 грн. Ціни на ялини такі самі, як і на сосни. Але вибір значно менший, та й попит теж. Голки у сосен не так обсипаються. Тому їх охоче привозять і купують. Чернігівська мерія виділила 13 місць для торгівлі ялинками.

У Сумах маленька сосна — близько 1 м й не дуже пухнаста коштує 35 грн. Трішки більша, але  пухнастіша — 45. До 2 м — 60–100 грн. Тут для торгівлі ялинками й соснами відвели 30 місць. Заборонили торгувати деревцями на Центральному ринку. Бо торік більшість торговців просто залишали непродані деревця. Вивозити їх довелося міським комунальним службам.

Зараз ви читаєте новину «Сосни привезли з Вінниччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі