Ексклюзиви
вівторок, 10 лютого 2009 09:35

Сорос запропонував свій варіант антикризової політики

Сорос запропонував свій варіант антикризової політики
Периферійні країни, які найбільше постраждали від кризи потребують постійної фінансової допомоги. Але ті 200 мільярдів доларів, які має в своєму розпорядженні МВФ, не врятують ці держави, пише ДжорджСорос у статті, переклад якої публікує видання "Ведомости".

В цьому випадку, "просте рішення – створити гроші", вважає фінансист і нагадує, що існує механізм спеціальних прав запозичення. Похідна грошова одиниця була створена ще 40 років тому і використовується міжнародним валютним фондом для міждержавних розрахунків. Все що потрібно, для активації цього механізму – так це його схвалення більшістю членів МВФ. У минулому, противником цього завжди були США. Цільове використання цих коштів контролюватимуть міжнародні інститути, продовжує Сорос. Для створення нових грошей, пропонує він, свої ліміти повинні пожертвувати багаті країни.

Для цього потрібне схвалення більшістю членів МВФ

Джордж Сорос упевнений, що безкорисливий вчинок розвинених країн насправді послужить їх інтересам. Якщо застосування нових грошей одержить широкий розмах, то це простимулює світову економіку і підтримає експортні ринки, повідомляє Эхо Москвы.

Зараз ви читаєте новину «Сорос запропонував свій варіант антикризової політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути