пʼятниця, 19 листопада 2010 18:48

Щороку у ДТП тяжко травмуються 40 тисяч українців

Щороку у ДТП тяжко травмуються 40 тисяч українців

Щорічно у дорожньо-транспортних пригодах в Україні гине понад 7 тисяч осіб і понад 40 тисяч людей травмується.

Про це сказав президент Всеукраїнського громадського об'єднання "Асоціація безпеки дорожнього руху" Михайло Берлін.

"Сьогодні ми бачимо, що суспільство реально розуміє, що ситуацію потрібно змінювати, а в Україні ситуація з безпеки дорожнього руху дуже серйозна. Щорічно в Україні гине більш ніж 7 тис. осіб і понад 40 тис. людей отримують тяжкі несмертельні травми, і це означає для них, фактично, соціальну смерть", - наголосив експерт.

Берлін додав, що в країні має бути розроблена оцінка вартості життя людини.

"В Україні немає (оцінки - ред.) вартості життя. У Європі життя людини оцінюють в 1-1,5 млн євро. В Росії життя людини коштує 500 тис. євро", - наголосив експерт.

Він також наголосив, що необхідно створити методику соціально-економічних втрат від аварій.

"Коли ми говоримо про економічні втрати в Україні (від ДТП) і називаємо цифру 5 млрд дол., то всі запитують, звідки береться ця цифра. Це, насамперед, затрати, яких зазнає медицина на відновлення здоров'я і реабілітацію, це втрати від розбитих машин, пошкоджені дороги, страхові компанії зазнають великих збитків", - запевнив він.

Нагадаємо, раніше у профспілці транспортників заявили, що в Україні майже кожні 2 години в аварії гине людина, а в середньому за добу гине 14 людей і отримують травми різного ступеню тяжкості понад 100 осіб.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Щороку у ДТП тяжко травмуються 40 тисяч українців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі