середа, 13 червня 2007 08:39

Щорічно в рабство продають близько 640 000 жінок і дітей

Щороку близько 800 тисяч людей у всьому світі стають жертвами торгівлі людьми, причому 80% з них - жінки і близько половини - неповнолітні. Такі дані обнародував директор Управління по моніторингу і боротьбі з торгівлею людьми в державному департаменті США Марк Лагон.

Разом з державним секретарем Кондолізою Райс він представив сьогодні 7-у щорічну доповідь американського зовнішньополітичного відомства, присвячену цій проблемі.

Цифра 800 тисяч охоплює тільки тих, хто потрапляють в мережі міжнародного людського трафіку, але мільйони людей піддаються сексуальній експлуатації і примусовій праці всередині багатьох країн.

Серед них особливо виділяється Індія, яку Лагон назвав "найбільшою демократичною країною в світі з найбільшими проблемами у сфері примусової експлуатації людей". Проте вона отримала другий, середній рівень відповідності мінімальним вимогам американського Закону про захист жертв торгівлі людьми.

Найнижчий рівень відповідності вперше отримали ключові союзники Вашингтона на Близькому Сході - Бахрейн, Катар, Кувейт та Оман, а також Алжир, Малайзія і Екваторіальна Гвінея. Всього, за розрахунками державного департаменту, в світі налічується 16 країн, де практично не ведеться боротьба з примусовою працею, сексуальною експлуатацією і людським трафіком.

Серед них - зараховані президентом Джорджем Бушем до "осі зла" Іран та КНДР, а також Куба, М"янма і Сирія. З країн СНД найнижчу оцінку отримав Узбекистан, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Щорічно в рабство продають близько 640 000 жінок і дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі