четвер, 25 жовтня 2007 09:49

Щорічні перегони на буйволах пройшли у Тайланді (ФОТО)

Щороку у кінці жовтня після закінчення сезону дощів тайські фермери з різних провінцій збираються у місті Чон Бурі, розташованому недалеко від курорту Паттайі, на одне з найзначніших свят на честь цієї події. Свято традиційно супроводжується перегонами на буйволах, на яких сидять наїзники.


Змагання проводяться по чотирьох категоріях: серед карликових, маленьких, середніх і великих буйволів. Майстерність наїзника полягає в тому, щоб примусити тварину бігти щонайшвидше і при цьому утриматися на ньому до кінця забігу.


Буйвол в Таїланді вважається символом національної культури, а у тайському селі майже член сім"ї. Стадо ж биків - свідоцтво багатства і високого соціального статусу власника.

У Таїланді також дуже популярні риб"ячі бої. Величезні натовпи глядачів приходять боліти за маленьких різноколірних рибок, які, грізно поворушивши плавниками, безстрашно кидаються у бій. Міська влада забороняє поєдинки рибок у столиці, тому їх проводять у сільській місцевості або на околицях Бангкока, передає whatsonwhen.com.
Зараз ви читаєте новину «Щорічні перегони на буйволах пройшли у Тайланді (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі