понеділок, 04 серпня 2008 10:41

Соратників Блера викрили в змові проти Брауна

Група прихильників Тоні Блера запланувала кампанію по усуненню від влади його наступника - нинішнього глави британського кабінету Гордона Брауна, повідомляє TheTimes.

Прихильники Блера, в числі яких колишні члени кабінету Чарльз Кларк (CharlesClarke) і Стівен Байерс (StephenByers), на тижні мають намір обговорити час публікації підготовлених ними заяв і політичних ініціатив, направлених проти курсу Брауна. При цьому "блеріти" налагодили співпрацю з деякими членами кабінету міністрів і керівництва Лейбористської партії.

Наміри екс-міністрів позначають зростання тиску на Брауна, яке і без того велике після демаршу, зробленого гоолвою зовнішньополітичного відомства Девідом Мілібендом. На минулому тижні Мілібенд закликав до радикального оновлення Лейбористської партії, і спостерігачі побачили в цьому фактичну заявку його претензій на партійне лідерство. Мілібенд входить до числа прихильників Блера був відкрито підтриманий одним з передбачуваних "змовників" - Байерсом.

Тертя усередині очолюваної Брауном партії посилилися в неділю, коли був опублікований випущений Блером меморандум, що містить жорстку критику діючого прем"єра. У документі, який був підготовлений минулої осені для найближчих соратників екс-прем"єра, політика Брауна названа згубною і гідною жалю.

Як зазначається в меморандумі, наступник Блера відмовився від колишнього політичного курсу, але так і не зміг запропонувати йому гідну альтернативу. Колишній прем"єр також припустив, що прорахунки Брауна зіграли на руку консерваторам на чолі з Девідом Кемероном (DavidCameron), які зуміли серйозно укріпити свої позиції. Поки не встановлено, чи був безпосереднім автором меморандуму сам Блер або хтось з його радників. Як повідомила TheGuardian, в таборі екс-прем"єра в неділю увечері стверджували, що критика в адресу Брауна не направлена на його "скидання".

Зараз ви читаєте новину «Соратників Блера викрили в змові проти Брауна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі