четвер, 30 жовтня 2008 14:19

Сомалійські пірати захопили турецьке судно

Пірати Сомалі захопили турецьке судно в Аденській затоці. На борту судна, що перевозило залізну руду з Канади до Китаю, знаходяться 20 моряків, повідомляє AP з посиланням на турецьке інформагентство Anatolia.

Журналістам стало відомо про захоплення судна від джерела у ВМС Туреччини. Згідно його інформації, Туреччина звернулася до країн - членів НАТО, чиї кораблі патрулюють територіальні води Сомалі, з проханням відбити судно у піратів.

За минулі дві доби пірати, за наявними даними, напали як мінімум на сім судів. Екіпажам п"яти кораблів вдалося відбитися від бандитів самостійно, ще одному судну допоміг впоратися з піратами літак ВМС Іспанії.

Через постійні напади на судна в Аденській затоці декілька країн світу, зокрема США та Росія, направили свої військові кораблі до берегів Сомалі. За 2008 рік пірати захопили близько трьох десятків суден, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати захопили турецьке судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі