середа, 24 вересня 2008 14:34

Сомалійські пірати захопили партію хімічної зброї

На борту іранського судна IranDeyanat, захопленого сомалійськими піратами 21 серпня 2008, знаходилася партія хімічної і стрілецької зброї, затверджує "Морський Бюлетень" з посиланням на сайт TheLongWarJournal. Кореспонденти цього інтернет-видання, у свою чергу, пишуть, що інформація про наявність на борту іранського судна хімічної зброї поступила від місцевих властей, що безпосередньо беруть участь в переговорах про звільнення IranDeyanat.

Відзначимо, що власники судна категорично заперечують інформацію про наявність на борту балкера хімічної зброї.

За офіційними документами, іранський балкер перевозив вантаж залізняку і якісь промислові товари. При цьому, стверджує МБ, ряд джерел повідомили, що декілька піратів, що вирішили оглянути вантаж іранського судна, померли від отруєння або сильних опіків. Непрямим підтвердженням того, що на борту балкера була хімічна зброя, "Морський Бюлетень" вважає "незвично велике" число іранців у складі екіпажа судна. На борту IranDeyanat знаходилися 29 моряків - капітан родом з Пакистану, 14 іранців, 3 індійці, два філіппінці і 10 жителів Східної Європи, імовірно - хорвати.

TheLongWarJournal додає, що IranDeyanat був відігнаний на колишню риболовецьку базу Ейл, де пірати Сомалі утримують більшість захоплених судів. Сам балкер охороняють в цілому сто бандитів - по 50 на борту і на суші.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати захопили партію хімічної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі