Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 08:52

Сомалійські пірати захопили грецький сухогруз

Сомалійські пірати захопили грецький сухогруз
Пірати Сомалі захопили грецький сухогруз, повідомляє Reuters. Напад на судно стався у вівторок, 18 листопада, в Аденській затоці.

Представник Східноафриканської програми допомоги мореплавцям повідомив, що на судні знаходилося від 23 до 25 осіб, проте не розкрив ніяких інших подробиць захоплення.

Раніше піратам Сомалі вдалося зробити найбільше захоплення судна за всю історію нападів. Саудівський супертанкер "Сіріус Стар", що перевозив нафту на суму 100 мільйонів доларів, був атакований в суботу 15 листопада більш ніж за 800 кілометрів від берегів Кенії. На судні водотоннажністю в 318 тисяч тонн знаходяться 25 моряків з Хорватії, Британії, Філіппін, Польщі і Саудівської Аравії. Нападаючі відігнали "Сіріус Стар" на свою базу Харардер в Сомалі.

Як повідомляє AFP, пірати вже вимагають викуп за танкер. Власник судна, що раніше підтверджував готовність піти на угоду із загарбниками, повинен буде доставити всю суму готівкою на борт супертанкера. Розмір викупу, запитаного викрадачами, не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати захопили грецький сухогруз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути