субота, 27 вересня 2008 11:21

Сомалійські пірати попередили, що силою українських полонених не відбити

Сомалійські пірати попередили, що силою українських полонених не відбити
Пірати, які захопили біля берегів Сомалі белізське судно з 17-ма українськими моряками на борту, що перевозило танки Т-72, застерегли від будь-яких спроб відбити силою членів екіпажа, за яких вони хочуть отримати викуп.

У інтерв"ю сомалійським журналістам чоловік, який назвався Джануна Алі Джама та стверджував, що представляє загарбників судна Faina, заявив, що пірати в принципі готові до переговорів про викуп з урядом Кенії.

Прес-секретар уряду Кенії Альфред Мутуа підтвердив, що партія з 33 танків призначалася для його країни.

Боєприпаси та військове устаткування було продано Кенії компанією "Укрспецекспорт"

Тим самим він спростував повідомлення, що розповсюджувалися раніше, про те, що кінцевим пунктом призначення озброєнь був Південний Судан.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що на борту судна Faina знаходився 21 член екіпажа. 17 з них - громадяни України, троє - громадяни Росії, і один - громадянин Латвії.

Faina йшла під прапором держави Беліз в кенійський порт Момбаса. На борту судна знаходилися 33 танки Т-72, гранатомети і боєприпаси.

Як заявив міністр оборони України Юрій Єхануров, боєприпаси та військове устаткування було продано Кенії державною компанією "Укрспецекспорт", повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати попередили, що силою українських полонених не відбити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі