вівторок, 08 липня 2008 10:54

Сомалійські пірати планують вивезти українців на берег

Учора, 7 липня, завершився строк ультиматуму сомалійських піратів щодо викупу моряків-заручників з судна "Леманн Тімбер", серед яких четверо українців.

Про це повідомили у прес-службі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпочової.

7 липня під час телефонної розмови з Омбудсманом капітан корабля "Леманн Тімбер" Валентин Барташов повідомив, що сомалійські пірати вже не вірять у можливість отримання викупу від судновласника у зазначений термін і планують вивезти екіпаж судна на берег.

Стан здоров"я моряків залишається тяжким.

Телефонний зв"язок піратами жорстко контролюється – вони вимагають вести всі перемовини виключно англійською мовою, зрозумілою для окремих "солдат Сомалі", як вони самі себе називають.

Сомалійські пірати з 28 травня утримують в Аденській затоці німецьке судно "Леманн Тімбер", до складу екіпажу якого входять четверо громадян України.

2 липня речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, посилаючись на джерела інформації з антикризового штабу зі звільнення заручників, який знаходиться у Гамбурзі і проводить переговори з піратами, повідомив, що власник судна "Леманн Тімбер" та сомалійські пірати досягнули домовленості щодо суми викупу за заручників-членів екіпажу, серед яких четверо українців, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати планують вивезти українців на берег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі