середа, 25 червня 2008 16:22

Сомалійські бойовики звільнили голландське судно з росіянами, захоплене 25 травня

Сомалійські бойовики звільнили голландське судно Amiya Scan з росіянами на борту, захоплене близько місяця тому, йдеться в повідомленні нідерландської компанії Reider Shipping B.V., якій належить судно. В даний час судно прямує у бік Суецького каналу.

У повідомленні компанії також наголошується, що всі члени екіпажа знаходяться в повному здоров"ї, про що оповіщені їх родичі.

Компанія не повідомила, яким чином їй вдалося добитися звільнення судна і його екіпажа. Російський МЗС, коментуючи дану інформацію, припустив, що власники судна заплатили викуп за його звільнення.

Нагадаємо, суховантаж, на борту якого знаходилися дев"ять членів екіпажа, зокрема чотири росіяни, відплив з Кенії до Румунії 19 травня ц.р. і був захоплений піратами 25 травня ц.р. в Аденській затоці. Бойовики вимагали викуп у розмірі 1,1 млн дол. за звільнення судна, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські бойовики звільнили голландське судно з росіянами, захоплене 25 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі