пʼятниця, 23 березня 2007 08:48

Сомалі заборонила віщання телеканалу "Аль-Джазіра"

Вчора уряд Сомалі наклав заборону на віщання катарського супутникового телеканалу "Аль-Джазіра".

За словами прес-секретаря сомалійського кабінету міністрів, це рішення було ухвалене тому, що телеканал порушував етику ЗМІ, поширюючи помилкові відомості про те, що відбувається в країні. При цьому чиновник не навів жодних конкретних прикладів поширення телеканалом помилкових відомостей. За його словами, телеканалу було наказано припинити діяльність у Сомалі, в іншому разі канал буде закрито силою.

Агентство відзначає, що з початку 2007 року в Сомалі було припинено віщання трьох місцевих телекомпаній, і, крім того, було закрито радіо "Голос Корану". Всі ці ЗМІ були закриті через висунуті в їхню адресу звинувачення в підбурюванні до здійснення насильницьких дій.

Нагадаємо, що тільки за останні два дні в результаті озброєних зіткнень ісламізму з урядовими військами, підтримуваними підрозділами ефіопської армії, в столиці Сомалі Могадішо загинули щонайменше 24 людини, посилаючись на AFP, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сомалі заборонила віщання телеканалу "Аль-Джазіра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі