понеділок, 22 листопада 2010 11:37

Солодощі провокують у людей агресивну поведінку

Солодощі провокують у людей агресивну поведінку

Діти, які вживали багато солодощів, у дорослому житті частіше проявляють агресивну поведінку.

Британські вчені провели дослідження за участю понад 17 тисяч осіб. Фахівців цікавив раціон харчування учасників у 10-річному віці, а також звинувачення у застосуванні насильства, які були пред'явлені їм до 34 років, пише Врач.тв.

Виявилося, що 69% респондентів, які були схильні до прояву насильства, в дитинстві щодня їли солодощі.

Психологи пояснюють, що регулярне частування дітей шоколадом та цукерками може призвести до того, що вони не навчаться спокійно очікувати бажаного. Нездатність відстрочити отримання задоволення може викликати у таких дітей агресивну поведінку, яка значною мірою може стати причиною скоєння правопорушень.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що лідер німецької партії "Зелені" Рената Кюнаст вимагає заборонити на дитячих телеканалах і в дитячих передачах рекламу солодощів, відзначивши, що це є однією з причин зростаючого дитячого ожиріння. Крім того, Кюнаст висловилася за введення в німецьких школах обов'язкового предмету з правильного харчуванню. За її словами діти повинні розуміти не тільки, як влаштований автомобіль, але і як працює їх власний організм.

Зараз ви читаєте новину «Солодощі провокують у людей агресивну поведінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі