неділя, 05 серпня 2007 10:17

Солдат США сів на 110 років за згвалтування і вбивство в Іраку

Рядовій Джес Спілман в суботу визнаний винним в жорстокому вбивстві чотирьох членів іракської сім"ї, згвалтуванні 14-річної дівчинки. Також суд визнав доведеною його провину в змові і вторгненні в будинок зі зломом з метою згвалтування.

23-річний Спілман разом з ще три американських військовослужбовці в березні 2006 року в місті Махмудія згвалтували іракську дівчинку і убили її і її сім"ю.

Спілман і ще троє військовослужбовців вломилися в будинок, де проживала 14-річна Абір Касем аль-Джанабі, що привернула їхню увагу на вулиці, згвалтували її, а потім убили дівчину, її батьків і шестирічну сестру і підпалили будинок.

Військовий фахівець Джеймс Баркер і сержант Пол Кортес раніше були засуджені відповідно до ста і дев"яноста років в"язниці.

Стівен Грін розстріляв рідних Абір Касем, звільнився з армії у зв"язку з психічним розладом ще до порушення кримінальної справи, і тому з"явився перед цивільним судом в Луїсвіллі, Кентуккі. Йому загрожує страта.

П"ятий співучасник злочину, рядовий Брайан Ховард, який стояв на варті на вулиці, отримав 27 місяців в"язниці.

Бабуся Спілмана Ненсі Хесс, почувши вирок, втратила свідомість, а сестра прокричала: "Я ненавиджу уряд! Вони послали людей до Іраку, і ось що вийшло!".

Відповідно до законів США, Спілман може через 10 років просити про дострокове звільнення у разі зразкової поведінки у в"язниці.

Це п"ята судова справа про злочини американських військовослужбовців в Іраку, і друга, в якій фігурують солдати розквартированою у Форт-кемпбеллі 101-ої дивізії. Троє з них призналися у вбивстві трьох іракців, затриманих під час рейду на північ від Багдада, і чекають вироку, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Солдат США сів на 110 років за згвалтування і вбивство в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі