Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 14:29

Сьогодні - Всесвітній день астрології

Сьогодні, 20 березня, у всьому світі своє професійне свято відзначають астрологи, оскільки саме цього дня починається астрономічний і астрологічний рік, а Сонце вступає на знак Овна.

Відзначати дане свято запропонували західні астрологи більше десяти років. З тих пір астрологи зі всього світу 20 березня відзначають свято науки, яка вивчає дію зірок на земний світ і людину.

Астрологія виникла ще в старовині. Вона була тісно пов"язана з астральними культами і астральною міфологією. Свого широкого поширення набула в Римській імперії (перші гороскопи - на рубежі II - I ст. до н. е.).

У останні десятиліття астрологія користується величезних успіхом, особливо у бізнесменів і політиків. Хоча багато психологів повідомляють про те, що за прогнозами в більшості випадків звертаються не дуже упевнені в собі люди.

До того ж, в результаті досліджень і спостережень було встановлено, що всі прогнози гороскопів вірні, але вірні вони тому, що всі вислови в них підходять для будь-якого читач.

Тут має місце психологічне явище, яке називається ефектом Барнума. Полягає воно в тому, що будь-яка людина відносить до себе розпливчасті, загальні твердження, якщо їй говорять, що вони отримані в результаті вивчення якихось незрозумілих їй явищ, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні - Всесвітній день астрології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути