Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 11:27

Сьогодні Вознесіння Господнє

Свято Вознесіння Господнього в православній церкві відзначається на 40-й день після Великодня, цей день завжди припадає на четвер, і відноситься до 12 найважливіших християнських свят, разом з Різдвом, Водохрещем, Преображенням, Успінням та ін.

Православна Церква згадує цього дня євангельські події, пов`язані з останнім моментом перебування Христа на землі після Його світлого Воскресіння.

Наближалося свято єврейської П`ятидесятниці, і учні Христа повернулися з Галілеї до Єрусалима. У сороковий день Христос з`явився апостолам в Єрусалимі і вивів їх з міста на гору Елеонську, де Він повідомляє про послання Святого Духа, потім благословляє апостолів і підноситься на небо.

У Символі Віри, молитві, яка містить всі основні постулати християнського учення, затвердженій першим і другим Вселенськими соборами, є такі слова: "Вірую в Господа Ісуса Христа..... який вознісся на небеса і сидить одесну Отця" (тобто праворуч Бога Отця). Ці слова, з одного боку, свідчать про надзвичайну важливість Вознесіння Господнього. З другого - вони висловлюють Віру в те, що Вознесіння Христа, як дану Богом можливість причетності людини до Божества.

Вознесіння як велике свято відзначається з IV століття. Воно триває десять днів. Закінчення (віддання) свята відзначається в п`ятницю сьомого тижня після Великодня.


Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Вознесіння Господнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути