неділя, 13 травня 2007 16:45

Сьогодні відзначають День матері

Сьогодні в багатьох країнах світу відзначають День матері, сенс якого полягає в тому, щоб віддати належне жінкам, завдяки яким ми живемо на світі.

У 1908 році молода американка Ганна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою на честь матерів на згадку про свою матір, яка передчасно померла. Вона писала листи до державних установ, законодавчі органи, видатним особам, пропонуючи один день в році присвятити вшановуванню матері. Її старання увінчалися успіхом. З 1910 року штат Вірджинія перший визнав День Матері офіційним святом.

На Україні це свято оголошується щорічно в другу неділю травня. Зокрема, сьогодні в Луцьку проходять святкові заходи, присвячені Дню матері. Також запланований святковий концерт "Усе, що в світі істинно святе, - то мамині невтомні руки", а також нагородження багатодітних матерів, які удостоєні почесного звання "Мати-героїня", повідомляє "Ъ".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають День матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі