пʼятниця, 06 червня 2008 13:38

Сьогодні відзначають 209 років із дня народження Пушкіна

6 червня відзначається 209-а річниця з дня народження Олександра Пушкіна. У цей день у Москві установлять новий пам"ятник поетові біля Державного інституту російської мови, імені російського поета.

Ще одне погруддя з"явиться в селі Ярополець Московської області. У селі знаходиться садиба Гончарових, у яку поет приїздив відвідувати тещу. Сьогодні тут пройде концерт, а з літака будуть розкидати листівки з віршами Пушкіна, повідомили в прес-службі Міжнародної федерації російськомовних письменників, яка виступила ініціатором встановлення обох пам"ятників.

Загалом у світі нараховується близько 300 пам"ятників Пушкіну. Такої кількості монументів, мабуть, не удостоївся жоден з російських літераторів. Пам"ятники поетові, якому не довелось побувати за кордоном, встановлені в США, Китаєві, Норвегії, Індії, Болгарії, Словаччині, Іспанії, Фінляндії, на Кубі та Кіпрі.

У травні 1997 року вийшов указ президента РФ, відповідно до якого встановлюється Пушкінський день Росії, що відзначається щорічно 6 червня - у день народження поета, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають 209 років із дня народження Пушкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі