середа, 19 серпня 2009 09:40

Сьогодні відкривається п"ятиденний Сорочинський ярмарок

Сьогодні відкривається п"ятиденний Сорочинський ярмарок

В середу в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області відкривається Сорочинський ярмарок, в рамках якого з 19 по 23 серпня відбудеться Фестиваль народної творчості, Фестиваль борщу, виступи Руслани, ректора, який співає, Михайла Поплавського, груп "Скрябін" і "ТІК", вогняне шоу і великий феєрверк.

Відкриється Національний ярмарок театралізованою виставою, з медом, яблуками і шишками "Спас - благослови нас!" за участю героїв гоголівських творів.

Традиційно на відкриття ярмарку прибуде Президент України Віктор Ющенко. Планується, що голова держави відвідає церкву-музей Миколи Гоголя, ознайомиться з експозицією і поспілкується з учасниками ярмарку.

Вперше в рамках ярмарку відбудеться Фестиваль народної творчості за участю професійних виконавців і більше 60 самодіяльних колективів, зокрема 10 дитячих, зі всіх областей України та з інших країн. Зокрема, очікується участь двох колективів з Сахаліну (Росія), одного з Азербайджану і п"яти з Латвії.

Порадують гостей і учасників ярмарку вечірні концерти. 20 серпня виступить група "Скрябін", 21 серпня яскраве свято "Ярмаркових вечорниць" влаштує Поплавський і його команда, 22 серпня заспіває переможниця "Євробачення-2004" Руслана, а 23 серпня, під час урочистого закриття ярмарку, в 12:00 на сцену вийде група "ТІК".

21 серпня вперше на ярмарку відбудеться Фестиваль Борщу під девізом "Куштуймо своє!", а 22 серпня після виступу Руслани планується вогненне шоу і великий феєрверк.

Безпосередньо на ярмарку свої експозиції розмістять Грузія, Азербайджан, Угорщина, Узбекистан. Відвідувачі зможуть спробувати і придбати грузинські, азербайджанські вина і коньяки, угорське токайске, різноманітні східні прянощі і солодощі, покуштувати кухню народів світу.

Цього року Національний ярмарок проходитиме під знаком святкування 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя.

Ліга, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відкривається п"ятиденний Сорочинський ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі